- U posljednja 24 sata imamo 384 osobe testirane i 27 novih slučajeva. Nažalost danas smo imali 15 smrtni slučaj u FBiH, radi s o građanki sa područja Bihaća starosti preko 80 godina sa teškim hroničnim oboljenjima. U FBiH je do sada umrlo osam muškaraca i sedam žena. Osam osoba je bilo preko 65 godina. Inače smrtni ishodi po gradovima su Bihać tri osobe, u Sarajevo tri, Konjic dvije osobe, u Tuzli jedna osoba, Mostar jedna, Čitluk jedna, Široki Brijeg jedna, i u Grudama također jedna osoba – kazao je Čerkez.

Istakao je da je danas posljednji dan vikenda i da se zahvaljuje građanima koji su se pridržavali mjera koje su izdali krizni štabovi.

- Vrlo je važno da nastavimo sa ovim mjerama, naročito s obzirom na to da se sutra skida ograničenje za kretanje osoba starijih od 65 godina koje će moći izaći od 7 do 12 sati. Pozivamo sve vas koji nemate potrebu da u tom periodu ne izlazite vani – kazao je Čerkez.

Čerkez je građane koji imaju preko 65 godina zamolio da ne izlaze ukoliko nemaju velikih potreba, te da za uslugu zamole komšije, porodicu i prijatelje.

- Ja vam se zahvaljujem na današnjem danu, jer evidentno je da smo imali značajno manje ljudi na izletištima, po gradu nego što je to bilo jučer. Očigledno je da naši sugrađani slušaju preporuke – zaključio je Čerkez.