open-navfaktor-logo
search
Investicije
Centrotrans uvodi autobuse na LPG plin
Autobusi će saobraćati na relaciji Vijećnica - Dobrinja
25.07.2019. u 11:50
get url
text

Nakon kupovine autobusa koji kao pogonsko gorivo koriste CNG plin, Centrotrans ide korak dalje i za javni prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo nabavljeni su novi autobusi koji kao pogonsko gorivo koriste ukapljeni plin LPG.

U skladu sa planom investicija kao i radi proširenja poslovnih aktivnosti koje za cilj imaju da se putnicima ponudi kvalitetan i udoban prijevoz izvršena je kupovina šest zglobnih autobusa. Kako bi se smanjila količina štetnih izduvnih gasova koji negativno utječu na okolinu u Kantonu Sarajevo, a posebno u zimskom periodu, donijeta je odluka da se autobusi koji saobraćaju na gradskim linijama kontinuirano mijenjaju sa ekološki prihvatljivim vozilima.

Pokazalo se da su autobusi na plin, pored ekološke prihvatljivosti, moderniji, udobniji, imaju manji intenzitet buke. Riječ je o vrhunskim autobusima, njemačkog proizvođača MAN, a koji svojim kvalitetom i uslugama ispunjavaju europske standarde u javnom prijevozu putnika. Osim toga, ovi autobusi opremljeni su sa EVV motorom za maksimalnu ekonomičnost i zaštitu okoline u najvećoj mogućoj mjeri uz standardnu opremu kao što je klima i rampa za olakšan ulaz i izlaz putnicima sa otežanim kretanjem kao i korisnicima invalidskih i dječijih kolica, uz posebno obilježena mjesta u vozilu za ove kategorije putnika. Autobusi posjeduju vanjske i unutrašnje linijske displeje, a sigurnost će povećati i četiri unutrašnje kamera za nadzor.

-Cilj kupovine novih autobusa je moderan i kvalitetan vozni park koji može zadovoljiti potrebe naših korisnika - saopćio je Centrotrans. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.