open-navfaktor-logo
search
Preventivne mjere
Centrotrans: Autobusi se od 28. februara svakodnevno dezinficiraju
Shodno zahtjevu koji je upućen danas od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo prema javnim prevoznicima u KS, a koji se odnosi na trenutno stanje i situaciju sa COVID19 virusom poznatijim kao koronavirus, komapnija Centrotrans je kao društveno odgovorna kompanija još od 28. februara samoinicijativno poduzela određene mjere kao prevenciju u širenju zaraze, saopćeno je iz te kompanije.
06.03.2020. u 22:46
get url
text

Spomenute mjere, kako navode iz Centrotransa, ogledaju se u svakodnevnoj dezinefkciji unutrašnjosti svih autobusa sa posebnim akcentom na rukohvate, kao i u postavljanju dezinfekcionih sredstava u autobuse koje putnici mogu koristiti prilikom ulaska u autobus i kupovine/validacije karte.

- Kompanija Centrotrans kao i do sada nastaviti sa vršenjem svih preventivnih mjera s ciljem sprječavanja širenja zaraze sve dok za tim bude potrebe. Centrotrans je kompanija u kojoj je putnik najvažnija osoba što podrazumijeva i brigu za zdravlje i bezbjednost naših putnika - naveli su iz ove kompanije.

Ističu da se ove aktivnosti nastavljaju u kontinuitetu svakodnevno i vršit će se sve dok traje potencijalna opasnost od zaraze, a u svrhu njene prevencije i suzbijanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.