Subota, 11.07.2020.

Nakon dva mjeseca

Centri za zdravo starenje Hrasno, Velešići i Čengić Vila ponovo otvorili svoja vrata

Nakon više od dva mjeseca novosarajevski centri za zdravo starenje Hrasno, Velešići i Čengić Vila od danas ponovo su otvarili svoja vrata za brojne članove.

Od proglašenja stanja prirodne i druge nesreće u Federaciji BiH, izazvane pandemijom koronavirusa, centri za zdravo starenje obustavili su rad sa ciljem zaštite svojih korisnika koji spadaju u najrizičniju grupu kada je u pitanju virus COVID-19.

Budući da je Vlada Federacije BiH donijela Odluku o ukidanju stanja nesreće, koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa, Centar za zdravo starenje Hrasno, Velešići i Čengić Vila ponovo će upriličiti brojne sekcije, radionice i druženja za svoje članove, a poštujući i dalje higijensko-epidemiološke mjere u cilju zaštite od eventualnog ponovnog širenja zaraze.

U zatvorenom prostoru može maksimalno boraviti 50 članova, dok se još neki izvjesni period neće organizovati veća okupljanja i zabave.

Članovi centara pri ulasku obavezni su nositi zaštitnu masku, te izvršiti dezinfekciju ruku.

Dnevni boravak u centru organiziran je na način da se poštuje socijalna distanca i držanje odstojanja metar i po do dva metra.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo, ovom prilikom sa saradnicima posjetio je Centar za zdravo starenje Hrasno, te osoblju i članovima centra uručio zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva, te im uz tortu za novi početak, poželio sretan nastavak rada kojeg su sa nestrpljenjem iščekivali.

Na ulazu u Centar za zdravo starenje Hrasno postavljen je i dezinfekcioni tunel.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh