open-navfaktor-logo
search
Počinje proba
Centralno grijanje Tuzla: Kada će radijatori biti topli, a kada može početi sezona grijanja
U Centralnom grijanju Tuzla potvrdili su da danas počinje tehnološka proba i da će se, u poslijepodnevnim satima, toplina osjetiti u prvim objektima u Tuzli.
06.10.2021. u 19:23
get url
text

- Vrelovodni sistem je ispitan u cijelosti i spremni smo za početak sezone grijanja. U narednih nekoliko dana vršit će se provjera režima u toplom stanju, te će svi objekti, u kojima su ispravne instalacije centralnog grijanja, biti testirani u toplom stanju - kažu iz Centralnog grijanja Tuzla.

Pomoćnik direktora za tehnička pitanja Centralnog grijanja Suljo Sarić za Faktor je potvrdio da za sada nema većih problema kada je u pitanju vrelovodni sitem i da zvanična sezona grijanja u Tuzli može početi i prije 15. oktobra.

- Ukoliko tri dana uzastopno, prema podacima Federalnog hidrometeorolođškog zavoda, temperatura u Tuzli u 21 sat bude niža od 12 stepeni Celzijusa, bit će ispunjeni uvjeti da zvanična sezona grijanja počne. Ukoliko ti uvjeti ne budu ispunjeni, sezona grijanja počinje, kako je to uobičajeno, 15. oktobra - rekao je Sarić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.