open-navfaktor-logo
search
Željo "prodisao"
Centralna banka BiH objavila da je blokiran račun FK Sarajevo, iz kluba tvrde drugačije
Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je jutros novu listu blokiranih računa poslovnih subjekata na kojoj se našlo i ime Udruženje Fudbalski klub Sarajevo.
01.12.2022. u 19:40
get url
text

U izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je kako je blokiran račun Udruženja Fudbalski klub Sarajevo u ASA banci.

Isti račun je bio i na listi blokiranih računa na dan 1. novembar 2022. godine.

Objašnjenje smo tražili i iz FK Sarajevo, ali su u odgovoru Faktoru iz Bordo tabora naveli kako je račun solventan i da je jučer izvršena posljednja transakcija.

- Nakon provjere konstatovano je da je račun FK Sarajevo u ASA banci solventan. Regularno su se vršile transkacije tokom proteklog mjeseca, a posljednja je bila 30. novembra.

Radi se o računu koji je vezan za službenu biznis karticu sa kojeg se plaćaju marketinške usluge za Google adds, Facebook i slične stvari koje zahtijevaju online plaćanje - odgovorili su nam danas iz FK Sarajevo.

VEZANI TEKST - Naplata kamata od 2004. do 2015: Bivši uposlenik blokirao Želju

Treba naglasiti kako je na listi blokiranih računa u Jedinstvenom registru računa u BiH na dan 1. decembar 2022. godine i jedan na ime Fudbalski klub Željezničar.

Ranije smo pisali kako je blokirano 13 računa Želje u šest različitih banka, ali je rukovodstvo tima sa Grbavice očigledno u međuvremenu riješilo dio problema koje su im ostavile ranije uprave, pa su Plavi "prodisali".

Iz FK Željezničar su nam krajem oktobra potvrdili da su računi kluba u tom mjesecu blokiran četiri puta, a sa Grbavice su tada objasnili i razloge blokada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.