open-navfaktor-logo
search
Rivali na pripremama
Celtic i Sarajevo dijeli samo 200 kilometara, hoće li biti "špijunaže"?
Celtic će sutra odigrati kontrolnu utakmicu protiv lokalnog niželigaša Pinkafelda, dok će Sarajevo igrati protiv Slovackog
25.06.2019. u 15:08
get url
text

Fudbaleri slavnog škotskog Celtica uveliko se pripremaju za novu sezonu. Prvi izazov za njih svakako će biti dvomeč s prvakom Bosne i Hercegovine ekipom Sarajeva, a pripreme škotskog tima se za susrete prvog pretkola Lige prvaka preselile su se u Austriju.

Na pripremama alpskoj zemlji nalazi se Kieran Tierney, fudbaler za kojeg je postojao veliki interes Arsenala, no čini se da ponuda od 20 miliona funti nije zadovoljila njegove trenutne poslodavce. Tako će 22-godišnji defanzivac i u narednom periodu nositi dres tima iz Glasgowa, naravno ukoliko Topnici ne ponude pet miliona više.

Posebno zanimljivo jeste da su dva tima, koja će odmjeriti snage u bobri za plasman u 2. pretkolo Lige prvaka, trenutno dijeli nešto manje od 200 kilometara. Naime, dok se Celtic priprema u austrijskoj pokrajini Burgenland, Sarajevo se nalazi na pripremama u slovenskoj Rogaškoj Slatiti, mjestu koje je udaljeno tek nešto više od dva sata vožnje od destinacije gdje se priprema škotski velikan.

Oba tima će sutra igrati kontrolne mečeve. Sarajevo će nakon što je s 5:1 deklasiralo albanski Partizani sutra igrati protiv Slovackog, dok će Celtic će odigrati pripremnu utakmicu protiv lokalnog niželigaša Pinkafelda.

S obzirom na udaljenost ne bi bilo iznenađenje da treneri dva tima na sutrašnje prijateljske susrete pošalju svoje izvidnice.

Podsjećanja radi, prvi susret između Sarajeva i Celtica iga se 9. jula na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", dok je revanš na programu sedam danas kasnije u Glasgowu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.