open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Čelik zakazao sjednicu Skupštine u Domu mladih, epidemiološke preporuke moraju biti provedene
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik zakazao je održavanje 30. radne sjednice Skupštine za sutra, 28. oktobra 2020. godine, s početkom u 10 sati u Domu mladih Kulturno-sportskog centra "Skenderija".
27.10.2020. u 16:07
get url
text

- S obzirom da se radi o zatvorenom prostoru u kojem će boraviti više od 30 ljudi, želim podsjetiti da je održavanje sjednica i radnih tijela Skupštine KS dozvoljeno u skladu sa Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS od 21. oktobra ove godine - kazao je Čelik.

Naime, Krizni štab je tog dana donio Naredbu kojom se iz tačke 1. ranije donesene Naredbe, od 12. oktobra 2020.godine, a kojom je utvrđeno da u zatvorenom prostoru nije dozvoljeno okupljanje više od 30 ljudi, izuzima održavanje sjednica i radnih tijela Skupštine KS. Ova Naredba je donesena na osnovu Naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 15.10.2020. godine, tačke 11., kojom je omogućeno da se na ovakav način organizuju i održavaju sjednice i radna tijela Parlamenta FBiH.

- Želim naglasiti da je propisano da se sjednice i radna tijela održavaju, uz obavezno poštivanje higijensko-epidemioloških preporuka zavoda za javno zdravstvo FBiH i KS, kao i pod uvjetom da veličina prostora u kojem se održavaju omogućava provedbu navedenih mjera - izjavio je Čelik.

Istakao je da je rukovodiocima kantonalnih službi naloženo da poduzmu sve neophodne radnje kako bi se osigurala provedba propisanih higijensko-epidemioloških preporuka tokom sutrašnje sjednice u Domu mladih, zbog čega je zajedno s njima danas i obišao ovaj prostor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.