open-navfaktor-logo
search
Održana prozivka
Čelik u novu sezonu ulazi isključivo s vlastitim kadrom i povratnicima kao pojačanjima
Fudbaleri Čelika, večerašnjom prozivkom u Press-sali Stadiona Bilino polje, započeli su pripreme za svoju drugu sezonu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Centar, u kojoj će cilj biti osvajanje prvog mjesta te plasman u Prvu ligu FBiH.
07.07.2022. u 19:37
get url
text

Zeničani su proteklu sezonu okončali na trećem mjestu, iza novog federalnog ligaša Stupčanice iz Olova te drugoplasirane visočke Bosne, ali su s trenerom Arminom Duvnjakom, koji je tim preuzeo sredinom marta te od tada ostvario 17 pobjeda iz 17 utakmica - 14 prvenstvenih, dvije Kupa Zeničko-dobojskog kantona te prijateljska protiv mostarskog Veleža, protiv kojeg su pobjedom obilježili svoj 77. rođendan.

Zeničani su, kako je u svom kratkom govoru podvukao direktor Emir Ćerim, nakon dugo vremena zadržali kompletan igrački kadar, kojeg su dopunili igračima koji su svojevremeno prošli sve selekcije Čelika.

- Svi igrači su potvrdili ostanak u Nogometnom klubu Čelik. Mislim da je to, neću reći najveće pojačanje, ali meni predstavlja veliko zadovoljstvo. To je bio moj prvi neki zadatak da pokušam da ubijedim sve igrače u ovaj projekat, koji će, vjerujem, doći dobro i njima i našoj ekipi. Pripreme počinjemo s 27 igrača, s tim što prvi dio priprema dva igrača imaju nekih manjih problema s povredama. To su Harun Vardo i Selim Žuna, koji je bio dugo van terena. Oni će imati dva-tri testna treninga s našim fizioterapeutom, da vidimo na kojem su nivou, ali vjerujem da će od iduće sedmice svi biti na dispoziciji - najavio je trener Duvnjak.   

Nova su imena napadač Mirsad Šijerkić iz zavidovićke Krivaje, također člana Druge lige FBiH - grupa centar, zatim veznjak Mahir Mehić iz člana Prve lige FBiH Simm Baua iz Moševca kod Maglaja te 18- godišnji Adin Begić iz Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koji će trenirati s ekipom i pokušati se nametnuti za ostanak u Čeliku. Begić je zbog povrede dugo bio van terena.

Čelik će već 17. jula u Zenici igrati prijateljsku utakmicu s tešanjskim TOŠK-om; 23. jula će na Jelahu kod Tešnja igrati protiv Borca finale Kupa ZDK (obje su ekipe izborile plasman u prvo kolo Kupa FBiH); 30. i 31. jula nastupit će na Memorijalnom turniru Galib Mujčić u Vitezu; 3. augusta u Zenici će igrati protiv Gradine iz Srebrenika, a zadnje provjere pred početak takmičenja imat će 6., 7. i 8. augusta na Memorijalnom turniru Kenan Memija u Fojnici, gdje će u tom momentu biti i na pripremama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.