open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Čelik se želi revanširati Širokom, Krupa bez prava na kiks
Oba današnja susreta bit će emitovana u direktnom TV prijenosu 
21.10.2018. u 08:15
get url
text

Utakmicama Krupa - Radnik i Čelik - Široki Brijeg dana će biti kompletirano 14. kolo BHT premijer lige BiH.

Napadači u subotu nisu bili previše raspoloženi, a u četiri meča postignuto je isto toliko golova - na svakom stadionu po jedan.

Ako pogledamo rezultate današnjih protivnika u prvom mečevima odigranim ljetos (postignuto 10 golova - u Bijeljini 2:2 i Širokom Brijegu šest 6:0), može se nagovijestiti prava golijada.  

Na klupi Čelika, mada se to činilo izvjesnim, ni danas neće debitovati trener Adnan Ornek, koji nije dobio boravišnu dozvolu. No, tim Čelika bit će jači za dvojicu igrača, jer su u zeničkom premijerligašu uspjeli registrovati Senegalce Moussu Maronea i Faustina Senghora.

Zeničani će tražiti pobjedu kojom bi se navijačima iskupili za nes(p)retni poraz prije reprezentativne pauze na gostovanju kod Želje, gdje su u drugom poluvremenu prokockali 2:1 i igrača više. S druge strane Širokobriježani žele trijumf kako bi zadržali priključak za vodećom trojkom (Sarajevo, Željezničar i Zrinjski).

Krupa će protiv Radnika tražiti bodove za bijeg iz opasne zone. Domaći su na diobi pretposljednje pozicije i svaki kiks pred domaćim navijačima doveo bi ih u nezgodnu sitaciju.

Rezultati

MOSTAR: Zrinjski - Željezničar 0:1

TUZLA: Tuzla City - Mladost DK 0:1

UGLJEVIK: Zvijezda 09 - GOŠK 1:0

SARAJEVO: Sarajevo - Sloboda 1:0

nedjelja 21. oktobar

KRUPA NA VRBASU: Krupa - Radnik (15 sati, Luka Bilbija - Prijedor, BHT1)

ZENICA: Čelik - Široki Brijeg (17, Adis Mulahasanović - Sarajevo, Moja TV)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.