open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Čelik pojasnio: Zašto Viteškić treba da predsjedava sjednicama
Danas u 13 sati SDA, SBB, DF i BOSS pozvali su kolege iz ostalih stranaka koje participiraju u radu Skupštine KS, da dođu i potpišu ovaj sporazum
17.01.2020. u 11:23
get url
text

Mirza Čelik, kojeg je nova parlamentarna većina izabrala za predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, saopćio je novinarima da su svi šefovi zastupničkih klubova dobili prijedlog sporazuma nove skupštinske većine kojim bi se deblokirali procesi u Kantonu Sarajevo.

VEZANI TEKSTPročitajte sporazum koji su SDA, SBB, DF i BOSS ponudili za deblokiranje Kantona

Danas u 13 sati SDA, SBB, DF i BOSS pozvali su kolege iz ostalih stranaka koje participiraju u radu Skupštine KS, da dođu i potpišu ovaj sporazum.

Čelik je kazao da mogu ostaviti rok i da to bude u ponedjeljak, da ne treba biti niti pobijeđenih niti poraženih, već da zajednički trebaju iznaći kompromis, i svi zajedno biti pobjednici.

-Ponudili smo kompromisno rješenje da do izbora predsjedavajućeg, sjednicama predsjedava zamjenica Smiljana Viteškić. Ona je iz reda srpskog naroda i najstarija je zastupnica. Vibora Handžića nismo predložili jer je iz reda Ostalih, Danijela Kristić ne može jer je ne smatramo legalno izabranom. Oni ne smatraju mene legalno izabranim, i evo kompromis smo ponudili da to bude Viteškić- pojasnio je Čelik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.