open-navfaktor-logo
search
Neugodna tradicija
Čelik nikada nije pobijedio Krupu
Čelik, u šest međusobnih duela, još nikada nije pobijedio Krupu
28.09.2018. u 10:48
get url
text

Nakon trećeg ovosezonskog gostujućeg remija, kojeg su u srijedu u utakmici bez golova ostvarili u Gabeli kod GOŠK-a, fudbaleri Čelika sutra u 12. kolu BHT Premijer lige dočekuju Krupu.

Krupa je ove sezone već dva puta dobila zenički tim - u 1. kolu na svom terenu s 3:1 te, nedavno, u šesnaestini finala Kupa BiH na Bilinom polju, kada su slavili s 2:1. Zanimljivo je i kako Čelik, u šest međusobnih duela, još nikada nije pobijedio Krupu te da su jedini remi izvukli u gostima, 11. marta 2017. godine, kada su odigrali bez golova. Krupa je na sva tri dosadašnja gostovanja u Zenici, dva puta u PLBiH i jednom u Kupu BiH, slavila na Bilinom polju.

- Krupa je dosta kvalitetan i nezgodan rival, koji nas je dobio u prethodne dvije utakmice. Ali, bez obzira na kvalitet protivnika, mi se madamo da ćemo osvojiti tri boda. U tim se vraćaju Nermin Jamak i Tin Karamatić, a neće biti Fenana Salčinovića i Marina Jurine- kazao je na današnjoj press-konferenciji pomoćni trener Čelika Bakir Šerbo.

On je istakao kako imaju problema s realizacijom, zbog čega još uvijek ne znaju ko će od napadača početi utakmicu.

- Poraz od Krupe u Kupu BiH doći će nam i kao opomena, jer mi smo ekipa koja je na svom terenu dobila i Zrinjski i Želju. Krupa je čvrsta ekipa, koja dodbro stoji na terenu i pruža vrlo malo šansi svakom protivniku- istakao je Dino Bevab, koji je podvukao kako su i oni postali tvrd tim, koji je u zadnjih osam kola izbubio samo jednu utakmicu.

- Osim Širokog, gdje smo izgubili uvjerljivo (0:6.), na ostalim smo utakmicama primili vrlo malo golova - napomenuo je Bevab.

Čelik je, također, i u seriji od pet utakmica bez prvenstvene pobjede pa se nadaju da će pobjedu ostvariti sutra protiv Krupe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.