open-navfaktor-logo
search
Prijateljska utakmica
Čelik nakon preokreta savladao OFK Beograd
Fudbaleri Čelika i srbijanskog OFK Beograda odigrali su, pred oko 1.000 gledalaca na Stadionu Bilino polje u Zenici, prijateljski susret koji je okončan rezultatom 2:1 (0:1).
26.02.2022. u 17:10
get url
text

Gosti su s 1:0 poveli u 35. minuti, nakon kornera sa desne strane, a strijelac je bio Dejan Arsović. Čelik je poravnao nakon slobodnog udarca u 51. minuti, a strijelac je bio Ajdin Međuseljac, koji je ušao u igru na početku drugog poluvremena.

Potpuni preokret za domaće donio je, također rezervista, Aidin Mahmutović u 56. minuti. Mahmutović je mrežu gostiju iz Beograda pogodio samo minut nakon što je ušao u igru te doveo Čelik u vodstvo od 2:1, a što je bio i konačan rezultat ovog meča. 

Bio je ovo duel nekadašnjih članova elitnog razreda jugoslovenskog fudbala, ali koji, danas, u svojim državama igraju u trećem rangu. Predsjednici dva kluba - Čelika Denis Mušović i Saša Stevanović iz OFK Beograda, na početku su meča razmjenili i prigodne poklone. Zanimljivo je da je goste iz Beograda, sa sjeverne tribine zeničkog stadiona, bodrilo 20-ak njihovih navijača- iz navijačke grupe Plava unija. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.