Nedjelja, 07.03.2021.

Skupština KS

Čelik: Konaković nije dozvolio da se izvrši primopredaja kabineta predsjedavajućeg

Mirza Čelik
FOTO: Muhidin Živojević

Nije bilo nasilnog pokušaja ulaska u Kabinet predsjedavajućeg Skupštine KS već je onemogućen ulaz Komisiji da se izvrši primopredaja, tvrdi predsjedavajući Skupštine KS

Na današnjoj konferenciji za novinare u Kantonu Sarajevo zastupnica Naroda i Pravde Danijela Kristić kazala je da je Mirza Čelik pokušao "nasilno zauzeti Kabinet predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo".

- Jučer smo uputili dopis u vezi sa sastankom rukovodstvu Skupštine KS i uputio sam pozive kolegicama Smiljani Viteškić, Danijeli Kristić i kolegi Viboru Handžiću za radni sastanak kako bismo se dogovorili u vezi s daljnjim aktivnostima o radu Skupštine KS. Na moj poziv nisu se odazvali ni kolegica Kristić ni kolega Handžić. Ja sam formirao komisiju o primopredaji Kabineta i o tome obavijestio Zajedničku službu Vlade KS i obavijestio sam o svemu Policijsku upravu Centar – kazao je Čelik.

Nakon što je Komisija danas sačinila zapisnik, njima je onemogućeno da uđu u Kabinet predsjedavajućeg Skupštine KS, kaže Čelik i pojašnjava:

- To je onemogućio Elmedin Konaković, koji više nije u rukovodstvu Skupštine KS i odnedavno je samo zastupnik, a koristi tu prostoriju. Tamo je vjerovatno i pečat. Sutra je zakazana sjednica Skupštine KS i ako nam ne budu vratili pečat, nećemo prisustvovati zasjedanju i sve do tada dok nam ne vrate pečat. Ja sam predsjedavajući Skupštine KS i to je izglasalo 18 zastupnika – izjavio je za Faktor Mirza Čelik u vrijeme dok je trajala press konferencija na kojoj su govorili, između ostalih, Danijela Kristić i Elmedin Konaković.

On je kasnije održao i konferenciju za medije na kojoj je pojasnio šta se zapravo dešavalo u prostorijama Skupštine, a u fotogaleriji možete vidjeti i zapisnike u vezi s primopredajom Kabineta predsjedavajućeg Skupštine. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh