open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Čelik dočekuje Radnik, u VIP loži će biti pripadnici GSS Zenica i pas Atos
Čelik u sutrašnjem duelu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv bijeljinskog Radnika na svom stadionu Bilino polje prihvata ulogu favorite - istakao je danas na konferenciji za medije trener zeničkog tima Armin Duvnjak.
18.02.2023. u 12:18
get url
text

Bit će ovo duel dva bivša premijerligaša, ali Čelik je sada vodeći tim Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Centar, dok je Radnik sedmoplasirani tim Prve lige Republike Srpske.

Čelik je u toku zimskih priprema odigrao pet kontrolnih utakmica, od kojih su prve tri izgubili: Sloga Doboj 1:5, Zmaj Makarska 0:1 i Zagora 0:2 (oba Hrvatska). U zadnja dva meča pobijedili su u Zenici Željezničar iz Banja Luke s 2:1 te u "generalci" remizirali u gostima kod austrijskog drugoligaša GAK-a 1902 (2:2).

- Pratili smo našeg protivnika u posljednjih sedam dana i smatram da je Radnik ozbiljna ekipa. Vjerujem da će u drugom dijelu sezone biti još bolji nego u prvom djelu. S klupe ih vodi bivši, dugogodišnji igrač u Premijer ligi BiH Velibor Đurić i vjerujem da će se, pod njegovim vodstvom, ta ekipa uskoro vratiti u Premijer ligu BiH.

Nemam šta drugo reći nego da vjerujem u svoje momke. Vidio sam da kolega prebacuje lopticu na našu stranu. Vidim da govori u nekom smislu da smo mi favoriti. Drago mi je što smo, kroz ovaj period od godinu dana, kao trećeligaši, došli na taj nivo da može neko iz višeg ranga da to kaže. Ja prihvatam tu ulogu, ali isto tako i poručujem našim momcima da to moramo zaslužiti na terenu - kazao je Duvnjak,  koji je nedavno napunio 33 godine. 

Kada je prije nešto manje od godine dana preuzeo zenički tim, postao je i najmlađi trener seniorske ekipe u historiji Čelika. Radnik je, naglasio je Duvnjak, u pripremnim utakmicama prijetio iz prekida, ali smatra da su tokom zimske pauze odradili dobre pripreme, da su dobro tempirali formu te da "vjeruje kako će se oni pitati na terenu". U zadnje su dvije utakmice, napominje, pokazali da su se dosta popravili i da su spremni za sutrašnji meč i nastavak sezone.

VEZANI TEKST - Spasioci GSS FBiH izvukli majku i kćerku ispod ruševina u Hatayu, locirao ih pas Atos

Zimska je pauza bila jako duga, ali su, kazao je generalni direktor Emir Čerim, sve učinili da ekipi osiguraju dobre uslove za rad te adekvatna pojačanja za drugi dio sezone. Čelik je u zimskoj pauzi angažirao Anera Mujića (Unis Vogošća), Tarika Zukića (kakanjski Rudar), Filipa Arežinu (jesenas bez kluba, a zadnji angažman prošle sezone imao je u Leotaru iz Trebinja), te Tarika Huzbašića iz zeničkog kantonalca Fortuna.

- Pozvao bih sve navijače da dođu na utakmicu i svoje ulaznice kupe na vrijeme. Ulaznice smo pustili u prodaju od utorka - kazao je Čerim, koji je podvukao kako je, u tom pogledu, sve bilo "skoro savršeno" pred jesenju utakmicu protiv Sarajeva. Čelik je sarajevski tim, nakon 1:1 u regularnom dijelu, izbacio nakon bolje izvođenih penala.

Čerim je najavio da će sutra za navijače pripremiti nagrade, kao i da će gosti na utakmici biti pripadnici Gorske službe spašavanja Zenica, koji će biti u VIP loži, a njihovom predvodniku potražnom psu Atosu uručiti zahvalnice na početku utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.