Čelikov trener Slaviša Božičić u utakmici 17. kola BHT Premijer nogometne lige na gostovanju kod Tuzla Citya neće računati na mladog reprezentativnog stopera Vedrana Vrhovca.

Vrhovcu je istekla suspenzija zbog tri žuta kartona, kao i Marku Perišiću zbog crvenog, ali koji će biti u konkurenciji za subotnju utakmicu.

- Vrhovac je bio na pripremama s mladom reprezentacijom koja je igrala u Velsu, kasno se vratio i umoran je od tog puta, ali on je naša perspektiva. Uostalom, mi smo u pauzi trenirali bez njega pa ćemo na ovoj utakmici nastupiti s igračima koji su cijelo vrijeme bili tu - kaže Božičić, koji najavljuje da će u petak otputovati u karantin.

Prvi međusobni susret ova dva tima, krajem augusta u Zenici, okončan je bez golova. Tuzla je trenutno četvrtoplasirana s 27 bodova, dok je Čelik deveti sa 19 bodova.

- Mi ćemo ići na pobjedu, jer nemamo šta izgubiti. Tuzla ima svojih problema, ali nemamo mi šta pričati o njihovim problemima, jer i mi imamo svojih problema. Međutim, pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat, odnosno u preostala tri kola skupiti što više bodova koji bi nam bili dobar kapital za proljeće - kaže Božičić, koji podsjeća da na proljeće startuju s dvije utakmice na svom terenu u Zenici.

Fudbaleri Čelika su, za razliku od septembarskih i oktobarskih pauza zbog nastupa državnih selekcija kada su bili na mini-pripremama u Međugorju, zbog teške finasijske situacije ovog puta ostali i trenirali na terenima u gradu.

Ponovo im nije pošlo za rukom da odigraju ni kontrolnu utakmicu, mada su za subotu, 16. novembra, bili dogovorili gostovanje tuzlanske Slobode u Zenici.

- Sloboda je bila pristala pa su, zbog dosta povrijeđenih igrača, odustali. Međutim, mi ćemo gledati da do kraja jesenjeg dijela odigramo i jednu kontrolnu utakmicu, na kojoj bismo priliku dali igračima koji su manje igrali, kao i nekim iz omladinskog pogona. Želimo se uvjeriti na koga možemo računati za proljećni dio sezone - ističe Božičić.