open-navfaktor-logo
search
Sjajni stoper
Čekirao kartu: Povremeni Zmaj se vraća na Koševo, poznat iznos obeštećenja
Nekadašnji standardni mladi reprezentativac naše zemlje, koji je debitovao i za A selekciju, Besim Šerbečić, novi je igrač Sarajeva.
04.02.2023. u 12:02
get url
text

Kako saznaje SportSport.ba pregovori FK Sarajevo, Aalesunda i ljudi koji vode brigu o Šerbečićevoj karijeri, Borisa Vaskovića, Milana Laneta Jovanovića i Vladimira Todorovića, su uspješno završeni.

Sarajevo će na ime obeštećenja Aalesundu za bosanskohercegovačke prilike, prema nekim informacijama platiti oko ogromnih 200.000 eura, a Šerbečić će sa klubom iz Titove 38/b, nezvanično potpisati ugovor na dvije i pol godine.

Bosanskohercegovački 24-godišnji fudbaler "čekirao" je avionsku kartu za Antaliyju i tokom dana će se priključiti bordo timu na pripremama, a nakon liječničkih pregleda bit će i ozvaničen transfer.

Šerbečić iza sebe ima odličnu sezonu. Za Aalesund je u svim takmičenjima odigrao 28 utakmica, nekoliko puta je uvršten i u tim kola elitnog norveškog ranga, tako da bi trebao biti veliko pojačanje za tim Mirze Varešanovića.

Ovaj 24-godišnji stoper već ja igrao za Sarajevo s kojim je u sezoni 2019/2020 osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Ukupno je za Sarajevo Šerbečić odigrao 36 utakmica u kojima je postigao dva pogotka uz jednu asistenciju.

Osim titule sa Sarajevom, može se pohvaliti i osvojenim trofejima sa Rosenborgom (prvenstvo, Kup i Superkup), a za slavni norveški klub odigrao je 23 utakmica na kojima je postigao i tri pogotka.

Osim za Sarajevo, Aalesund i Rosenborg, u dosadašnjoj karijeri je branio boje Zvijezde Gradačac i Radnika, a upravo je dobrim igrama u ekipi iz Bijeljine skrenuo pažnju na sebe te je sebi osigurao transfer u Rosenborg.

Dobre igre u Aalesundu nisu ostale nezapažene pa je sada već bivši selektor našeg nacionalnog tima Ivaylo Petev uputio poziv Šerbečiću za posljednju reprezentativnu akciju, a u posljednjem susretu Lige B Lige nacija protiv Rumunije (1:4) 24-godišnji stoper je odigrao 90 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.