open-navfaktor-logo
search
Zapjevao i Bešlić
Čekalo se 20 godina: Oženio se Mirko Šenkovski Geronimo
Naš dragi Halid Bešlić nam je ustupio prostor u svom motelu u Semizovcu, gdje je i zapjevao sa tamburašima "Fijaker", kaže hitmejker
09.01.2020. u 12:33
get url
text

Hitmejker Mirko Šenkovski Geronimo, autor brojnih hitova kao što su "Čardak", "Lavanda", "Romanija", "Sofra", "Što svaka žena sanja", "Lijepa je", "Taman je", "Grade moj", "Ja bez tebe ne mogu da živim", kako saznaje Faktor, dugogodišnju vezu sa životnom saputnicom Draganom Kajtezović krunisao je brakom.

- Istina je da smo stali pred matičara. Nakon 20 godina zajedničkog života odlučili smo da se vjenčamo. Jednostavno, to je došlo samo od sebe, bez najave, samo nam pokucalo na vrata i mi smo prihvatili bez razmišljanja. Kumovi su nam bili Amani Delalić, prva komšinica i Draganina najbolja prijateljica, i Hrvoje Bilić, moj prvi gitarista i prijatelj iz djetinjstva iz Slavonskog Broda. Ideja o malenom intimnom slavlju je ipak vremenom porasla, pa se skupilo 60-ak prijatelja i rodbine. Naš dragi Halid Bešlić nam je ustupio prostor u svom motelu u Semizovcu, gdje je i zapjevao sa tamburašima "Fijaker", koji su na inicijativu njihovog menadžera Tomislava Vukelića došli čak iz Osijeka da bi nas počastili svojim nastupom – otkriva za Faktor Mirko Šenkovski.

{$galerijaFotografija}

Svadbenom veselju su prisustvovale i brojne poznate zvanice, među kojima su bili Dino Muharemović, Samir Kadirić, Mirza Hadžiahmetović, menadžer Damir Ramljak Tigar, vlasnik klinike "Atrijum" prim. mr. sci. dr. Mirsad Đugum sa svojim sinovima Semirom i Amarom, ugledni sarajevski stomatolozi Dijana i Amir Selimadžović, bivši basista grupe "Bombaj štampa" i uspješni poduzetnik Zoran Miljuš sa suprugom Sandom, popularni voditeljski par sa N1 televizije Dalibor Mrdić i Ivana Erić... Među prvim novopčenim mladenicima su čestitali mladina sestra Zumra Selimović sa suprugom Denijalom, brat Dragan Kajtazović sa suprugom Jasminom i nećakinja Levana sa suprugom Ismarom Porićem koji je zasvirao i klarinet i saksofon sa tamburašima...

- Bio je tu i naš prijatelj Bane Mojičević koji je došao čak iz Beograda, iako je morao ranom zorom da otputuje na nastup. Tu noć je i nas počastio izvedbama nekoliko pjesama, a zapjevali su još i moji dragi prijatelji Haro Hamzakadić, Frano Bašić i Franjo Franjići. Bila je to jedna nezaboravna večer u kojoj smo svi uživali do ranih jutarnjih sati. Nije ni čudo jer se radi o ekipi koja je jako dobro uvježbana za takve stvari. Svi smo se usaglasiti da moramo opet ponoviti tako nešto, samo moramo naći nekog ko bi se ženio – s osmijehom govori Geronimo.

1 od 460
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.