open-navfaktor-logo
search
Nemilosrdna UEFA
Čeka se potvrda: Bh. klubovi evropska takmičenja igraju na Kipru?
Srbijanski klubovi će, prema informacijama koje je objavio Sportski žurnak, imati otežavajuću okolnost da ostvare ambicije na evropskoj sceni ovog ljeta.
06.08.2020. u 10:17
get url
text

Naime, kako sada stvari stoje, u prva dva kola, a možda i do kraja kvalifikacija, igrat će sve utakmice u inostranstvu.

UEFA još nije ozvaničila ovu informaciju, ali kako saznaje srbijanski list, odluka je praktično već donesena. Ona se odnosi i na, kako piše isti izvor, i klubove iz regiona, što svakako uključuje i predstavnike Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Sarajevo, Željo, Zrinjski i Borac evropske utakmice igrat će na Kipru?

Ove mjere poduzete su zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a susreti će se morati igrati na "sigurnom mestu" – Kipru!

- Iz FS Kipra su dali garancije UEFA da su spremni da daju stadione i organizacionu logistiku, od klubova iz ovog regiona na Rajskom otoku igrali bi utakmice iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije. Čeka se potvrda odluke, koja će predstavljati ogroman hendikep za Crvenu zvezdu, Partizan, Vojvodinu i TSC - navodi Sportski žurnal, a samim tim i za Sarajevo, Željezničar, Borac i Zrinjski.

Da li će domaćini biti Nikozija, Larnaka, ili Limasol, bit će određeno naknadno, ali realno je da sva tri veća grada sa Kipra budu uključena u domaćinstvo. UEFA pravi strategiju, sa trenutno jasnom vizijom da je najbolje rješenje da upravo na ovom otoku igraju ekipe sa epidemiološki posebno nestabilnih područja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.