Naime, kako sada stvari stoje, u prva dva kola, a možda i do kraja kvalifikacija, igrat će sve utakmice u inostranstvu.

UEFA još nije ozvaničila ovu informaciju, ali kako saznaje srbijanski list, odluka je praktično već donesena. Ona se odnosi i na, kako piše isti izvor, i klubove iz regiona, što svakako uključuje i predstavnike Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Sarajevo, Željo, Zrinjski i Borac evropske utakmice igrat će na Kipru?

Ove mjere poduzete su zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a susreti će se morati igrati na "sigurnom mestu" – Kipru!

- Iz FS Kipra su dali garancije UEFA da su spremni da daju stadione i organizacionu logistiku, od klubova iz ovog regiona na Rajskom otoku igrali bi utakmice iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije. Čeka se potvrda odluke, koja će predstavljati ogroman hendikep za Crvenu zvezdu, Partizan, Vojvodinu i TSC - navodi Sportski žurnal, a samim tim i za Sarajevo, Željezničar, Borac i Zrinjski.

Da li će domaćini biti Nikozija, Larnaka, ili Limasol, bit će određeno naknadno, ali realno je da sva tri veća grada sa Kipra budu uključena u domaćinstvo. UEFA pravi strategiju, sa trenutno jasnom vizijom da je najbolje rješenje da upravo na ovom otoku igraju ekipe sa epidemiološki posebno nestabilnih područja.