open-navfaktor-logo
search
Velež - Široki
Čeka li Ivankovića kazna zbog brutalno iskrene izjave?
Trener Širokog Brijega Jure Ivanković bio je brutalno iskren poslije poraza njegovog tima od Veleža u uvodnoj utakmici 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
04.04.2022. u 21:26
get url
text

Široki Brijeg je izgubio rezultatom 1:0. Velež je do pobjede došao s igračem manje nakon što je u 57. minuti isključen Adin Bajrić.

On je, obrazložio je sudija, kao posljednji igrač odbrane prekršajem zaustavio protivničkog igrača ispred kaznenog prostora.

VEZANI TEKST - Ivanković: Trebali smo demolirati Velež, sudija se pogubio i pokvario utakmicu
 

- Do crvenog kartona je sve bilo korektno. Mislim da je to prijelomni trenutak utakmice. Moji igrači, vjerovatno svjesni da crveni karton nije bio, jednostavno nisu znali okrenuti ponovo utakmicu.

- Velež je dobio energiju s publikom, crveni ih je dodatno motivirao. Mi smo mislili da će se utakmica sama dobiti. Sudija nakon toga nije više ništa dosudio ispravno, potpuno se pogubio i pokvario odličnu utakmicu - rekao je Ivanković poslije susreta za Arenu Sport i tako pobrao simpatije cjelokupne fudbalske javnosti.

Trener Širokog Brijega bi zbog komentarisanja suđenja mogao snositi disciplinske sanckije.

- Službeno lice utakmice koje daje izjavu o suđenju u sredstvima javnog informisanja, bit će kažnjen kaznom od 500 KM do 2.000 KM - piše u članu 91 Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza BiH.

- Ako se prekršaj ponovi ili se okvalifiuje kao teži prekršaj, učinilac će biti kažnjen novčanom kaznom od 2.000 KM do 5.000 KM - navedeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.