open-navfaktor-logo
search
Održan sastanak
Čeferin: UEFA se obavezala održati EURO u 12 gradova
Rukovodstvo Evropske fudbalske federacije (UEFA) u srijedu se sastalo s predstavnicima 12 domaćina organizatora EURO 2020, na rutinskom sastanku kako bi razgovarali o operativnim pitanjima u vezi s turnirom, koji bi se trebao održati na ljeto.
28.01.2021. u 08:08
get url
text

UEFA je ponovila svoju obvezu održavanja EURO-a u 12 gradova prema rasporedu koji je već objavljen.

- UEFA se obavezala održati EURO u 12 prvobitno planiranih gradova. EURO je glavno takmičenje reprezentacija u Evropi i važan je izvor finansiranja za osnovni i širi fudbalski razvoj - kazao je predsjednik krovne fudbalske organizacije Starog kontinenta Aleksander Čeferin.

Dodao je kako je važno gradovima i vladama domaćinima pružiti što više vremena da formulišu tačnu sliku o tome što će biti moguće u junu i julu.

- Navijači su veliki dio onoga što fudbal čini posebnim, a to vrijedi za EURO jednako kao i za bilo koju utakmicu. Moramo sebi dopustiti maksimalan prostor da omogućimo njihov povratak na stadione - naglasio je predsjednik UEFA-e.

Iz UEFA-e su dodali kako sve strane prepoznaju potrebu za fleksibilnošću oko donošenja odluka o aranžmanima za turnir zbog izazova i okolnosti u kojima se gradovi nalaze.

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg, prenosi Fena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.