open-navfaktor-logo
search
Predsjednik UEFA-e
Čeferin: Plasman Reala u finale pokazuje koliko smo čisti, još mi ni jedna djevojka nije poslala poruku kao Mourinho
Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin u razgovoru za portal 24.ur se osvrnuo na brojne teme, uključujući i finale Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida.
18.05.2022. u 10:12
get url
text

Pred završnicu tri evropska klupska takmičenja predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin dao je intervju za 24.ur, a u njemu se osvrnuo na brojne teme, uključujući i na prošlogodišnji pokušaj Real Madrida da zajedno s još nekoliko klubova osnuje Super ligu.

- Nemam problema s Real Madridom. Trenutno nemam komunikaciju s njihovom upravom. Njihov plasman u finale Lige prvaka dokazuje koliko je UEFA kao organizacija čista. A to potvrđuje i plasman Barcelone u finale Lige prvaka za žene - rekao je Čeferin, te napomenuo kako nije očekivao da će Real proći Manchester City:

 - Očito je da imaju devet života, kao mačke. Iskusna su ekipa, no mislim da im je odbrana slaba. Ali zato imaju čudesnog Karima Benzemu, po meni jednog od najpotcjenjenijih igrača u historiji fudbala, kao i Luku Modrića - što je stariji, to je bolji. Liverpool ima bolju ekipu i mlađe igrače, a isto tako ima i jako važno iskustvo u finalu ovog takmičenja. Ne bih se usudio prognozirati pobjednika, u pravilu krivo procjenjujem. Nemoguće je da ja to predvidim, no sigurno će biti ludo i zanimljivo finale - rekao je Čeferin.

Potom se osvrnuo na finala Evropske i Konferencijske lige.

- Ono što su navijači Eintrachta napravili u polufinalu je nevjerojatno. Čuo sam da je devet vjenčanja odgođeno zbog Eintrachtovog plasmana u finale. To nas vraća u neka romantična vremena. Za mene je to odlično. Konferencijska liga? Bilo je mnogo skeptika, ali Jose Mourinho mi je nakon plasmana u finale poslao emotivan SMS. Toliko srca mi nije poslala niti jedna djevojka do sada - dodao je Čeferin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.