open-navfaktor-logo
search
Optimizam
Čeferin: Fudbal s navijačima uskoro se vraća
Predsjednik Evropske fudbalske federacije Aleksander Čeferin kazao je kako smatra da odgođeno Evropsko prvenstvo neće morati proći kroz još jedno teško razdoblje iduće godine.
20.05.2020. u 11:01
get url
text

- Mislim da virus neće trajati zauvijek. To će se promijeniti prije nego što mnogi misle - rekao je Čeferin u intervjuu za Guardian.

- Sada znamo više o koronavirusu i općenito sam optimistična osoba. Ne sviđa mi se apokaliptično stajalište da dolazi drugi, treći, čak peti val. Spremni smo i slijedit ćemo preporuke vlasti, ali lično sam potpuno siguran da će se stari fudbal s navijačima vratiti vrlo brzo - veli Slovenac.

Koronavirus itekako je s finansijskog aspekta pogodio fudbalsku industriju. Kada je riječ o plaćama igrača, on je kazao da smatra da igrači nisu pohlepni.

- Tržište diktira cijenu. Sada ćemo vidjeti hoće li odgovor tržišta na ovu krizu značiti pad cijena igrača. Moguće je da će pasti, ali mislim da nije pošteno reći da su igrači pohlepni i da nisu fer jer su im plaće visoke. Oni donose i mnogo prihoda. Fudbal je velika industrija koja plaća ogromne iznose poreza. Fudbaleri također plaćaju ogromne poreze - rekao je prvi čovjek UEFA-e.

Čeferin je na kraju konstatovao i da UEFA nema namjeru da zbog koronavirusa ukida treće klupsko takmičenje, ili Evropsku ligu 2, koja je planirana za ciklus od 2021. do 2024.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.