open-navfaktor-logo
search
Barca ga najmanje razočarala
Čeferin: Dobio sam raspored Superlige, Juventus i Real igraju svaki dan
- Svi su me razočarali, ali Barcelona najmanje - rekao je u razgovoru za slovenački portal 24ur.com predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.
22.04.2021. u 11:28
get url
text

Slovenac je kritizirao Florentina Pereza i sve predsjednike ili vlasnike klubova koji su osnovali Superligu, a koja je ekspresno doživjela fijasko.

- Joan Laporta izabran je za predsjednika prije manje od dva mjeseca, tako da nije mogao puno učiniti - kazao je Čeferin, ocijenivši pametnim potez menadžmenta Barce da o eventualnom ulasku u Superligu odlučuju navijači kluba.

- Ugovor koji je potpisao prepuštajući navijačima da donesu konačnu odluku bio je vrlo pametan - ocijenio je prvi čovjek UEFA-e, dodavši da je predsjednik Barcelone pod pritiskom zbog finansijske situacije u kojoj se klub nalazi.

Jasan je bio Čeferin o propalom pokušaju pokretanja Superlige.

- Po mom mišljenju Superliga nikada nije postojala. To je bio pokušaj stvaranja fantomske lige bogatih ljudi.

Čeferin je dodao i da je bio u stalnim kontaktima s klubovima koji nisu podržavali Superligu.

- Stalno sam razgovarao s Karl-Heinzom Rummeniggeom (Bayern) i Joachimom Watzkeom (Borussia Dortmund), koji su mi pružali veliku podršku, uz predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelaifija, koji je mogao biti jedan od prvih koji se pridružio priči o Superligi. Zašto nije? Zato što vjeruje u fudbal jer zna da se piramida ne smije rušiti - veli Slovenac.

Florentino Perez još ne odustaje projekta.

- Dobio sam zanimljivu šalu u vezi s rasporedom takmičenja u kojem samo Real i Juventus igraju svaki dan - našalio se Čeferin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.