Izjavio je da je sada izvjesnije da će fudbalska sezona u Evropi biti završena tokom ljeta, ali da će se gotovo je sigurno i neupitno igrati bez publike, kako se ne bi dala prilika koronavirusu za novo širenje.

- Primarni cilj je zdravlje navijača, uprave i igrača, te će se gotovo sigurno nastaviti igrati pred praznim tribinama na stadionima. U ovako teškim trenucima nastavak sezone ljudima bi donio neko zadovoljstvo, iako bi utakmice gledali samo putem TV prijemnika - istakao je Čeferin, dodavši:

- Ekonomska šteta klubovima bila bi nezamisliva, ukoliko ne bismo uspjeli završiti sezonu. Shodno tome, čekamo dozvolu vlasti i nadležnih zdravstvenih institucija da utakmice igramo bez prisustva publike. Naravno, to nije dobro, ali je bolje nego ne završiti sezonu.

Čeferin je naglasio da vjeruje da će se sezona okončati u augustu, kao i da će naredna odmah potom startovati. Nada se i da će UEFA Liga nacija početi u prvobitno zakazanom terminu, u septembru, kao i da će se sva reprezentativna takmičenja moći početi igrati u devetom mjesecu ove godine.