Službeno

Cedevita dovela 16-godišnjeg reprezentativca BiH

Objavljeno: 15.10.2018. u 14:08

Aleksa je bio prvi razigravač i najbolji igrač BiH reprezentacije na nedavnom Evropskom prvenstvu U-16 divizije B

FOTO: kk cedevita

Još jedan mladi igrač iz Bosne i Hercegovine pridružio se omladinskom pogonu KK Cedevite.

Marino Baždarić, šef omladinskog pogona KK Cedevite, potpisao je pristupnicu Aleksi Gatariću, šesnaestogodišnjem kadetskom reprezentativcu BiH. Riječ je  playmakeru, visokom 188 centimetara rođenom 19. aprila 2002. godine. U Zagreb stiže iz kluba Rookie Banja Luka. Aleksa je bio prvi razigravač i najbolji igrač BiH reprezentacije na nedavnom Evropskom prvenstvu U-16 divizije B, a reprezentacije se finalom plasirala u diviziju A. Gatarić je prvenstvo odigrao uz prosječnih 12 poena , 5 skokova i 5 asistencija za 28 minuta na parketu.

- Aleksi Gatariću želimo dobrodošlicu u KK Cedevitu. Igra na pozicijama 1 i 2, odličnog pregleda igre, razumijevanja igre i tzv. igračke inteligencije. Dobar dodavač još boljih tjelesnih predispozicija koji će kod nas igrati A2 ligu, juniorsko PH i prema potrebi kadetsko prvenstvo. Igrat će kod nas kao stranac, ali istekom juniorskog staža (3 godine) dobit će i igračko državljansvo, slično kao Džanan Musa - rekao je Marino Baždarić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije