open-navfaktor-logo
search
Podrška Grada
Cazinska krajina dobila prvi skijaški centar
Na ideju da izgradi ski-centar investitor Muhamed Handanagić, koji se 30 godina bavi ugostiteljstvom odlučio je ugodno spojiti sa korisnim
12.01.2020. u 17:42
get url
text
Cazin

Cazinska krajina dobila je prvi skijaški centar. Investitor je ovdašnja privatna firma koja iza sebe ima 30 godina radnog iskustva u ugostiteljstvu. Namjera je na prostoru poznatog cazinskog odmarališta napraviti moderni ski-centar.  Za sada je u funkciji staza za djecu, a do kraja godine radovi će biti okončani i na većoj stazi namijenjenoj iskusnim skijašima.

Na ideju da izgradi ski-centar investitor, Muhamed Handanagić, došao je zbog, kako kaže, ljubavi prema skijanju. Kako se već 30 godina bavi ugostiteljstvom odlučio je ugodno spojiti sa korisnim.

Muhamedovu ideju da izgradi ski-centar podržali su u Gradskoj upravi. Na vrijeme su odgovorili zahtjevu kako investicija ne bi kasnila u realizaciji.

Iako je pred investitorom još puno posla i ulaganja, on vjeruje da će ovaj projekat doprinjeti ovdašnjem turizmu, te poručuje i drugim privrednicima da ulažu u razvoj ovog kraja i stvaraju pogodnu atmosferu za ostanak ljudi u svojoj zemlji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.