open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Ćazim Huskić novi kandidat SDA za predsjedavajućeg Skupštine ZDK
S obzirom na političku raspodjelu, Huskić će biti novi predsjedavajući Skupštine ZDK
07.05.2019. u 13:39
get url
text

Klub Bošnjaka u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, na današnjoj hitnoj sjednici, umjesto dosadašnje predsjedavajuće Skupštine ZDK Amire Hadžić, zastupnice Stanke demokratske akcije iz Zavidovića, izabrao je njenog stranačkog kolegu Ćazima Huskića iz Žepča.

Huskić će biti novi kandidat Kluba Bošnjaka za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK, a naknadno će, glasanjem o tome odlučiti sva tri člana Radnog predsjedništva, u kojem su još i Srbin Mladen Simić (SDP) te Hrvat Ivo Tadić (HDZ).

S obzirom na političku raspodjelu, Huskić će biti novi predsjedavajući Skupštine ZDK.

-Razlozi za moju ostavku su, zaista, lični. Za one koji ne znaju, ja sam ljekar po struci i u tome uživam. Politika je samo dodatni angažman, koji ipak stavljam iza toga - kazala je dosadašnja predsjedavajuća Hadžić.

Ona je ostavku podnijela 26. aprila, a angažman u politici nastavit će kao zastupnica u skupštinskim klupama. Zahvalila je svim kolegama, a pohvale su joj uputili i zastupnici opozicije, koji su bili protiv njenog odlaska.

Na sjednici Kluba Bošnjaka usvojena je i ostavka nezavisnog zastupnika Omera Škalje na poziciju zamjenika Kluba Bošnjaka, koji je za tu poziciju predložio Ramu Isaka iz A-SDA. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.