Turski ministar

Cavusoglu: U Izraelu se ponovo igra prljava igra

Objavljeno: 26.08.2019. u 22:54

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz je naredio da se pripremi paket mjera kako bi se obustavile aktivnosti koje Turska provodi u okupiranom Istočnom Jerusalemu

Mevlut Cavusoglu

Turski šef diplomatije Mevlut Cavusoglu je izjavio da se u Izraelu uoči prijevremenih izbora, koji će se održati 17. septembra u toj zemlji, "ponovo igra prljava igra", javlja Anadolu Agency (AA).

-Nikada nećemo prestati pomagati našoj palestinskoj braći i braniti palestinsku misiju u Istočnom Jerusalemu, glavnom gradu okupirane Palestine - poručio je Cavusoglu putem poruke na društvenoj mreži Twitter.

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz je naredio da se pripremi paket mjera kako bi se obustavile aktivnosti koje Turska provodi u okupiranom Istočnom Jerusalemu.

Zanimljivo je da ovakva izjava dolazi prije prijevremenih izbora koji će se održati 17. septembra. Ekstremno desničarski političari u Izraelu nerijetko prije izbora koriste retoriku u kojoj kritikuju Tursku i njene aktivnosti u Palestini.
 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije