open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Cavusoglu: Lagos dobro zna kako lomimo ruke onima koji diraju našu zastavu
Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu reagovao je vrlo oštro na cijepanje turske zastave u Evropskom parlamentu od grčkog zastupnika Ioannisa Lagosa.
30.01.2020. u 13:19
get url
text

- Ove rasističke glave najbolje znaju kako smo polomili ruke onima koji su pokušali dirati našu slavnu zastavu - napisao je Cavusoglu na Twitteru.

- Razmažena i rasistička djeca Evrope moraju znati svoje granice. Evropa bi konačno trebala reći "stop" antiislamizmu i rasizmu. Naša zastava će se i dalje na svakom mjestu časno vihoriti. Očekujemo od Evropskog parlamenta da u vezi s ovim klaunom (Lagos) poduzme ono što je potrebno - poručio je Cavusoglu.

Grčki zastupnik u Evropskom parlamentu Ioannis Lagos poderao je tursku zastavu u Evropskom parlamentu tokom zasjedanja pod nazivom "Humanitarna situacija na grčkim otocima". Lagos je iznio tvrdnje kako je grčki narod na meti napada migranata, a potom je poručio:

"Na jednoj strani imamo Tursku, koja može uraditi šta želi. Migranti pristižu u našu zemlju. Ovo je Turska zastava, šta s njom treba učiniti, poderati i baciti. Moramo to zaustaviti."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.