open-navfaktor-logo
search
Antalija
Cavusoglu i Turković potpisali Memorandum o saradnji, sa Selakovićem razgovarali o autoputu Sarajevo- Beograd
Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković u Antaliji su potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti diplomatskih arhiva i protokola.
06.11.2020. u 19:09
get url
text

Cavusoglu i Turković sastali su se danas u sklopu neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Tokom bilateralnog sastanka potpisana su dva Memoranduma o razumijevanju između ministarstava dviju zemalja u vezi sa jačanjem saradnje na polju diplomatskih arhiva i protokola.

Cavusoglu je na svom nalogu na društvenim mrežama objavio da će Turska nastaviti pružati podršku BiH.

- Naša snažna podrška stabilnosti i integritetu Bosne i Hercegovine će se nastaviti - istakao je Cavusoglu.

Također, odražan je i trilateralni sastanak Cavusoglua, ministrice Turković i ministra vanjskih poslova Srbije Nikole Selakovića.

Sastanak je održan u okviru Trilateralnog konsultacijskog mehanizma organizovanog u sklopu neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Cavusoglu je na svom nalogu na društvenim mrežama objavio da su razgovarali o brojnim pitanjima.

- Politička stabilnost i ekonomski prosperitet idu zajedno. Autoput Sarajevo-Beograd značajan je mirovni projekt i privući će ozbiljne investicije - naveo je šef turske diplomatije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.