open-navfaktor-logo
search
Opasne tvrdnje
Čavić je 2016. otkrio zašto je stvoren RS: Šta su kazali Amerikanci, kakve veze ima Iran, enklava, ko je bio pred porazom...
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je prije nekoliko dana komentarušići mogućnosti da visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nametne izmjene i dopune Izbornog zakona, kazao da se boji da je motiv za "sve što rade stranci u BiH i pritisaka da se donesu zakoni koji su antievropski, zaista duboko antiislamski".
31.07.2022. u 19:25
get url
text

- Jer izgleda da mnogi na ovom kontinentu u današnjim evropskim muslimanima gledaju nove Jevreje, a problem su posebno Bošnjaci koji čak imaju svoju državu. Jer kako protumačiti sve što rade. Imate otvorenog fašizma poput Viktora Orbana, stidljivog fašizma koji se pokušava nametnuti kroz instituciju OHR-a, do vulgarnog fašizma Zorana Milanovića - rekao je Komšić.

Da li je Komšić u pravu ili ne, može se komentarisati, ali u kontekstu svih zbivanja u BiH, regiji i Evropskoj uniji treba se prisjetiti izjave iz 2016. godine Dragana Čavića, nekadašnjeg predsjednika bh. entiteta Republika Srpska i Srpske demokratske stranke, a sada koalicioni partner Milorada Dodika.

VEZANI TEKST - Komšić: Bojim se da je motiv za ovo što rade stranci u BiH zaista duboko antiislamski

- Mi smo silom dobili RS. A to je vrlo upitno kako smo je dobili pred samim vojničkim porazom. To je najbolje nedavno rekao američki profesor Daniel Serwer u Beogradu, a meni Jacques Kleine (šef Misije Ujedinjenih nacija u BiH od 1999. do 2002. godine, op. a.) prije 15 godina. "Znate vi Srbi, znate zašto ste dobili RS, zato što Zapad ne želi u srcu Evrope da ima islamsku enklavu, da ima Iran ili Saudijsku Arabiju. Jer ostaviti Bošnjake, odnosno muslimane u srcu Evrope da imaju čistu etničku državu je najveća opasnost za Evropu." To je Server potvrdio prije nekoliko dana u Beogradu - kazao je Čavić u emisiji "Ćirilica" na beogradskoj televiziji Happy TV.

Dio koji se odnosi na "stvaranje" RS-a počinje u videu ispod od 1:38:00.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.