open-navfaktor-logo
search
Nanose štetu svima
Ćatić: Blokadom formiranja nove Vlade, HDZ nanosi ekonomsku štetu Federaciji
Šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta Osman Ćatić kazao je da blokada formiranja nove Vlade FBiH nanosi ekonomsku štetu ovom entitetu.
30.09.2020. u 14:11
get url
text

- Nakon udara pandemije koronavirusa, nastale su velike štete po privredu Federacije BiH. Za suočavanje sa ekonomskim posljedicama, potrebna je Vlada Federacije u punom kapacitetu, što trenutni saziv sigurno nije, jer su upražnjena dva ministarska mjesta - kaže Ćatić. 
 
Nova vlada, smatra on, imala bi značajno veću energiju i kapacitet da povuče ekonomiju Federacije naprijed. Trenutna Vlada je okrnjena i stalno se nalazi u nekoj vrsti neizvjesnosti, iako premijer Novalić i ministri daju sve od sebe.
 
- Zbog HDZ-ovih blokada u formiranju nove Vlade ne možemo ostvariti dovoljno brz ekonomski razvoj što šteti svima, i Bošnjacima i Hrvatima i svim građanima FBiH. Sa novom Vladom, koja ne bi imala ovu vrstu političkih problema, te bi mogla raditi u relaksiranijoj situaciji, imali bismo snažniji razvoj, što građani trebaju i očekuju, i što se mora realizirati - zaključio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.