open-navfaktor-logo
search
Spašavanje Forte
Čas ovako, čas onako: Skupština KS podržala i Mostar i Banja Luku, usvojena i inicijativa o generalu Hadžiću
Želimo da oba ova grada iznesu teret koji se stavlja pred njih, kazala je Memić
19.06.2019. u 16:44
get url
text

Svi zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo podržali su danas inicijativu zastupnika Aljoše Čampare kojom će Skupština KS osuditi bilo koji vid dovođenja ratnog komandanta, nosioca najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, generala Armije RBiH Ismeta Hadžića Muteveliju u bilo koju vezu sa takozvanim bošnjačkim fašizmom.

Zastupnici Arijana Memić i Zvonko Marić uputili su inicijativu da Skupština KS podrži kandidaturu Mostara i Banja Luke za Evropsku kulturnu prijestolnicu 2024. godine.

-Želimo da oba ova grada iznesu teret koji se stavlja pred njih, a svakako su zaslužili da se nađu na listi sa drugim evropskim gradovima cijeneći kako kulturne tako i ljudske vrijednosti kojih ovim gradovima ne nedostaje  – kazala je Memić.

Podsjećamo, ranije  tokom današnje sjednice Skupštine KS zastupnici nisu usvojili inicijativu Mirze Čelika da se podrži samo grad Mostar za kandidaturu za Evropsku kulturnu prijestolnicu 2024, a premijer Kantona Sarajevo Edin Forto  je ranije, također, dao podršku isključivo Banja Luci u kandidaturi za ovu "titulu".

VEZANI TEKST: Fortino obećanje Banjoj Luci je važnije: Skupština KS uskratila podršku Mostaru

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.