open-navfaktor-logo
search
Legendarni napadač
Carlos Tevez napušta Bocu Juniors
Argentinski fudbaler Carlos Tevez najavio je da napušta tim Boca Juniorsa i da će nakon toga razmisliti i o okončanju igračke karijere, javlja Anadolu Agency (AA).
05.06.2021. u 13:05
get url
text

- Još uvijek ne znam da li ću okončati igračku karijeru jer mi se može javiti želja da zaigram za tri mjeseca, ali neću više nositi dres Boca Juniorsa. Za mene je igranje u Argentini zatvorena knjiga - kazao je Tevez.

Ističući kako je konferenciju za novinare sazvao jer je imao potrebu da ga neko sasluša, 37-godišnji Tevez je kazao kako nikada nije ni pomišljao o nastupima za neke drugi argentinski tim.

Tevezov otac Segundo Tevez je u februaru umro u 58. godini od posljedica zaraze koronavirusom, a Tevez je kazao da u klubu od njega previše očekuju, a da mu nije dato prostora ni da oplakuje oca nakon smrti.

- Odmah su me izveli na teren da igram utakmicu. U formi sam, ali ne mogu klubu dati očekivanih 120 posto. Vrijeme je da odem s terena i posvetim se malo porodici. Imam nekih mentalnih problema i zato sam odlučio napustiti klub - poručio je Tevez.

Tevez je u bogatoj karijeri 2004. godine s reprezentacijom Argentine bio olimpijski prvak, a s Manchester Unitedom je 2008. godine osvojio Ligu prvaka. U karijeri je odigrao 599 utakmica i postigao 234 gola.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.