open-navfaktor-logo
search
Italijanski stručnjak
Capello secirao sve kvalitete Barceloninih potencijalnih pojačanja, šta je rekao o Pjaniću?
Poznati italijanski fudbalski stručnjak Fabio Capello dao je svoj komentar o Miralemu Pjaniću i Lautaru Martinezu, dvojici fudbalera iz Serie A koji se nalaze na listi prioriteta velike Barcelone.
08.06.2020. u 22:39
get url
text

Nekadašnji trener Real Madrida prvo je rekao šta misli o argentinskom napadaču koji trenutno nastupa za Inter.

- Martinez je odličan fudbaler koji se vrlo brzo kreće i može brzo doći u poziciju da šutira na gol. Dobar je u igri glavom, iako nije previsok, no može savršeno pogoditi loptu. Ne kažem to zbog toga što ima vrlo jak šut, već i zato što to radi kvalitetno, što otežava intervenciju golmana. Lautaro je igrač koji može vrlo brzo pogoditi i ne daje golmanu vremena da reaguje. Uz to, puno pomaže u fazi odbrambene. Igrač je koji stvara pritisak, igra agresivno, trči i radi za dobrobit ekipe - secirao je Capello sve vrline Argentinca.

Bivši selektor Engleske i Rusije nije štedio komplimente ni na račun Juventusove "petice"...

- Pjanić je fudbaler koji mi se sviđa, on je vezni igrač visoke tehničke kvalitete i preciznosti. Nije brz, ali ima klasu. Vidim ga kako igra ispred odbrane, gdje nastupa Sergio Busquets. Ovisno o postavkama koje će trener koristiti, može igrati i na drugim pozicijama u sredini terena - objasnio je Capello, te naglasio kako su sigurno obojica igrača spremni prihvatiti izazov koji sa sobom nosi novi dres Barcelone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.