open-navfaktor-logo
search
Italijanski stručnjak
Capello: S Ronaldom sa imao najviše problema u Realu, svlačionica je smrdila na alkohol
Poznati italijanski fudbalski stručnjak i bivši trener Real Madrida Fabio Capello izjavio je da mu je Brazilac Ronaldo Nazario da Lima stvarao najviše problema dok je sjedio na klupi španskog velikana.
20.05.2020. u 16:02
get url
text

- Ronaldo je bio najveći talent kog sam imao priliku da treniram. U istom trenutku je bio i fudbaler sa kojim sam imao najviše problema u svlačionici. Stalno je izlazio i zabavljao se i radio je stvari koje nije trebalo - kazao je Capello.

- Jednom prilikom mi je prišao Ruud van Nistelrooy i rekao: "Treneru, svlačionica smrdi na alkohol" - otkrio je legendarni italijanski trener u razgovoru za Sky Sports.

Bivši selektor Engleske i Rusije kazao je i kako je Real krenuo da niže pobjede nakon što je Ronaldo otišao u Milan.

- Ronaldo je otišao u Milano i mi smo počeli da pobjeđujemo. Bio je najtalentovaniji fubaler, bez ikakve sumnje - zaključio je Capello.

Ipak, nije prošlo mnogo vremena, a na Twitteru se oglasio holandski napadač kojeg je Capello uvukao u priču oko Ronalda.

- Fabio Capello je u izjavi istakao kako sam mu ja jednom rekao da je svlačionica "smrdila na alkohol". Kategorički odbacujem takve tvrdnje, svlačionica je od prvog dana bila više nego profesionalna - napisao je Van Nistelrooy.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.