Eric Cantona, nekada sjajni francuski fudbaler, koji je najslavniji dio karijere proveo u Manchester Unitedu, smatra da njegov nekadašnji klub nema adekvatnog menadžera.

Prema njegovom mišljenju United je klub koji ne bi treba voditi Jose Mourinho, nego Josep Pep Guardiola, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Volim Mourinha. Ima dobar karakter, ali ne za United. Trebali bi imati Guardiolu za trenera. Trebalo je da bude tamo, ali on radi magiju s drugim klubom, čije ime ne mogu ni da izgovorim - iskren je Cantona u razgovoru za britanske medije.

Francuz dodaje da je početak sezone i da je teško reći gdje će Manchester United biti na kraju, ali je naglasio da je to veliki klub i da će uvijek biti velik.

- Oni će pobijediti neke stvari u igri, znam da hoće. Ali, kako igraju? To ne izgleda dobro. Menadžer ih tjera da igraju na pogrešan način za navijače. Nema zabave, nema kreativnosti - naglašava Cantona.

Iako se od završetka karijere 1997. godine nije previše bavio trenerskim poslom, kaže da bi rado prihvatio poziv da preuzme Manchester United. Cantona je četiri godine bio selektor reprezentacije Francuske u fudbalu na pijesku.

- Želio bih da budem trener Uniteda i kada bi me zvali došao bih. Uživao bih u tome. Znaju gdje sam. Onda ćemo ponovo igrati kreativan fudbal. Bilo bi to odlično za navijače, kao u vrijeme Alexa Fergusona. On je dozvoljavao igračima da budu kreativni i tretirao ih je kao pojedince. Svi se osjećali voljeno. Uvijek nas je hvalio. Dobar lider, dobar čovjek - zaključio je Cantona.

Legendarni Francuz, koji je odlučio karijeru okončati na vrhuncu slave u 30. godini, u dresu Manchestere Uniteda za četiri i po sezone odigrao je 185 utakmica i postigao 82 gola.