open-navfaktor-logo
search
Alat Vladimira Putina
Čanak: Dodika treba tretirati kao saučesnika Adolfa Hitlera 21. vijeka
Nenad Čanak, čovjekom koji je 32 godine vodio Ligu socijaldemokrata Vojvodine, za sedmičnik Stav je govorio o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama okruženja. Jedna od tema razgovora bilo je i obilježavanje 9. januara, nestavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.
12.01.2023. u 21:29
get url
text
Nenad Čanak

Postoje kružoci u BiH koji smatraju da je dan RS-a samo "politička igrica" Milorada Dodika i ostatka političke scene u manjem bh. entitetu. Šta Vi mislite, je li riječ o "političkoj igrici" ili su ovakve ceremonije opasne nacionalističke orgije, stvarna sigurnosna prijetnja, glasilo je pitanje.

- Vrlo je jasna namjera nalogodavaca Milorada Dodika koji sjede u Kremlju da se sigurnosna situacija u BiH podigne do tačke eksplozije jer bi se na taj način, ako dođe do konflikta u BiH, po njihovom mišljenju, skrenula pažnja s Ukrajine i ruske agresije na ovu državu.

Upravo je to suština priče. Milorad Dodik, i samo dizanje tenzija u BiH, ovoga je trenutka alat Vladimira Putina za odvraćanje pažnje od Ukrajine. Upravo zbog toga ga treba tretirati kao saučesnika Adolfa Hitlera 21. vijeka - izjavio je Čanak za Stav. 

Cijeli intervju sa Čankom možete pročitati u novom broju Stava koji će od sutra biti dostupan na prodajnim mjestima širom BiH. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.