open-navfaktor-logo
search
Prehrabri, prepošteni
Čampara pokušava odbraniti šefa, onog za kojeg je govorio da "puno melje, malo žita daje"
Elmedin Konaković, šef Naroda i pravde, tokom vikenda nije naročito iznenadio one koji već neko vrijeme vide i upozoravaju na njegovu političku snishodljivost spram HDZ-ovih prohtjeva u vezi s Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine, ali je šokirao činjenicom da je na tako bizaran način proklizao, žargonski rečeno. 
21.03.2022. u 14:33
get url
text

- Nikad nećemo pristati na koncept uređenja Doma naroda FBiH po uzoru na RS. To bi bila apsolutna pobjeda Dodikovog režima koji je etnički očistio manji bh. entitet i potvrda da rade ispravnu stvar. Kratka je pamet predlagača takvog modela - objavio je Konaković na Twitteru, a nakon toga je krenula opravdana lavina reakcija u kojima se ukazivalo da su Konaković i NiP protiv reduciranja ovlasti Doma naroda FBiH, čime direktno podržavaju HDZ. 

Svidjelo se to njegovo pisanje na Twitteru i HDZ-ovoj Željani Zovko, gorljivoj zagovarateljici legitimnog predstavljanja, ali se nije svidjelo bh. javnosti, konkretno onom dijelu čije glasove na izborima očekuju NiP i Konaković. Nakon erupcije kritika, Konaković se pokušao iščupati iz situacije u koju je zaglibio, ali rasuto perje se ne sakuplja... 

Stavove NiP-a i šefa Konakovića danas je pokušao tumačiti Aljoša Čampara. Izborni zakon i pitanje Doma naroda pitanje je na kojem je Konaković dobrano uzdrmao svoju i stranačku poziciju kod glasača. 

Čampara, koji je prije učlanjenja u NiP o Konakoviću govorio sa očitim prijezirom, poručivao da se radi o političaru koji puno melje, malo žita daje, danas pokušava uvjeriti javnost da nije svjedočila političkom samoranjavanju "prehrabrog, prepoštenog, preiskrenog" Konakovića. 

- Konaković se nametnuo verbalnim darom, no vrijeme je pokazalo da njegove riječi nisu u skladu s njegovim djelima. Što bi narod rekao – puno melje, malo žita daje! Konaković je u osnovi jedan opsjenar, što potvrđuje cijela njegova karijera, i ona sportska, i ona akademska, i ona politička - tako je govorio Čampara. 

VEZANI TEKST - Konakovića podržali iz Brisela: Veliki lajk od Željane Zovko

Između ostalog, piše Čampara, "lažni su i zlonamjerni navodi kako Narod i pravda nikada nije imao stav vezan za Dom naroda Parlamenta FBiH kao i da se NiP, čiji sam član, nikada nije bavio ovim pitanjima. Dakle, laž"!

Možda "prvi pendrek Federacije" nije shvatio da Konakoviću niko ne spori imanje stava u bilo kojem vremenskom periodu, no problem je u stavu koji je jučer iznio na društvenim mrežama, a nakon višednevnog pregovaranja o reformi izbornog zakonodavstva. 

Kako je Čampara pokušao popeglati Konakovićevo političko samoranjavanje tokom vikenda, možete vidjeti u objavi ispod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.