open-navfaktor-logo
search
Federalni ministar
Čampara odgovorio Dodiku: Razumijemo nervozu i političku potrebu da reaguje
Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, poručio je na društvenim mrežama da uprava policije MUP-a KS svoj posao obavlja profesionalno, ali da razumije "nervozu Milorada Dodika". 
17.10.2022. u 22:23
get url
text

- Uprava policije MUP-a KS svoj posao obavlja profesionalno. Rade na rasvjetljavanju slučajeva kriminala, ubistava, narkomafije u saradnji sa najjačim policijskim i istražnim agencijama svijeta jer su upravo u njima prepoznali vrijednog, profesionalnog partnera, partnera koji ne trguje informacijama i čiji cilj je isti kao njihov - započeo je on.

VEZANI TEKST - Dodik uputio poruku sarajevskoj policiji: Nemojte nas tjerati..

Bez zadrške se, dodao je, obračunavaju i sa kriminalcima u svojim redovima.

- Nervozu Milorada Dodika razumijemo. Razumijemo i političku potrebu da reaguje na svaki navod koji dobije bez da ga provjerava jer ozbiljno mu je ugrožena pozicija. Ipak, kao što uvijek govorim, ponavljam i u ovom konkretnom slučaju, policiju bilo kojeg entiteta treba ostaviti izvan političkih igara, pritisaka i manipulacija - naveo je Čampara.

Samo takva policija, neopterećena politikom, smatra on, može ozbiljno služiti svojim građanima i štititi ih.

- Pozdravljam profesionalan rad pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na čelu sa policijskim komesarom Nusretom Selimovićem - zaključio je Čampara.

 

VEZANI TEKST - SNSD-ovci tvrde da se sarajevska policija ispred Zetre ponašala bahato i drsko, oglasio se MUP KS

Naime, zamjenik predsjednika dobojskog Gradskog odbora SNSD-a Danijel Jošić kazao da ga je jutros ispred sarajevske dvorane "Zetra", zajedno sa oko 15 posmatrača i članova ove stranke, policija blokirala i sat vremena saslušavala, bez odgovarajućeg pojašnjenja, te da se ponašala bahato i drsko. Iz MUP-a KS demantovali su ove navode.

Potom je uslijedila Dodikova reakcija u kojoj je optužio je pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo da su se "neprihvatljivo" ponašali prema akreditovanim posmatračima SNSD-a ispred dvorane Zetra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.