open-navfaktor-logo
search
Burna rasprava
Čamdžić kritizirao SDA, Zahiragić mu oštro odgovorio: "Nije uvreda napisati istinu, uvreda je lagati..."
Mirsad Čamdžić iz Naše stranke i Fahrudin Skopljak iz SDA gostovali su večeras na Face televiziji gdje su raspravljali o formiranju Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
11.03.2023. u 22:29
get url
text

Čamdžić je kritikovao djelovanje SDA, a u jednom trenutku prokomentirao je i izjavu Harisa Zahiragića (SDA) koji je nedavno također gostujući na istoj televiziji, "rekao kako BiH treba tražiti nove saveznike, pa ako treba neka to budu Kina i Rusija".

Čamdžić je rekao:

- Najradije ga ne bi komentirao, ali je rekao da SDA želi okrenuti ka savezničkim zemljama kao što su Kina i Rusija, možda je tamo bolja situacija kada su manjine u pitanju.

Odmah je reagirao Haris Zahiragić na svom Twitter nalogu:

- Lažeš, pseto balijsko! I ne, nije uvreda napisati istinu, jer oni su ponosni na svoj baliluk, uvreda je lagati i stavljati nekome riječi u usta u prime time emisiji - napisao je Zahiragić.

Podsjetimo, Zahiragić je gostujući nedavno na Face TV kazao "kako bi Bošnjaci mogli naći nove prijatelje u svijetu".

- Ukoliko međunarodna zajednica nastavi na ovakav način tretirati političku volju bošnjačkog naroda, ja lično ću se pobrinuti za to da bošnjački narod u svijetu počne tražiti nove prijatelje - rekao je Zahiragić.
 
Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo je nakon toga potvrdio da je pod tim mislio "i na Kineze i na Ruse".

- Možemo mi i sa Srbijom praviti bolje odnose jer očito s Hrvatskom nismo u stanju da ih napravimo. Zašto Bošnjaci i Srbi ne bi možda pokušali napraviti neku potpuno novu politiku? Ovo govorim kao svoj lični stav - rekao je tada Zahiragić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.