open-navfaktor-logo
search
U tehničkom mandatu
Burno u Podgorici: Ministar u Vladi Crne Gore podnio ostavku
Ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore Adrijan Vuksanović podnio je danas ostavku, javlja Anadolu Agency (AA).
22.10.2022. u 20:12
get url
text

Vuksanović, koji je i lider Hrvatske građanske inicijative (HGI), kazao je da to čini nakon sinoćnjih dešavanja u Skupštini i “nelegalne smjene ministara odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića“.

- Smatram da je motiv za smjenu ministara u već smijenjenoj Vladi postavljanje spomen ploče u Morinju, a da su uzroci mnogo dublji, ali i očigledni - Konjević i Krivokapić smijenjeni su jer brane interese Crne Gore i zastupaju fundamentalne vrijednosti na kojima počiva njena državnost - rekao je Vuksanović.

Prema njegovim riječima, to su ujedno i interesi hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

- Stoga bi moj ostanak u Vladi, pa i u tehničkom mandatu, bio kompromitacija i iznevjeravanje vrijednosti za koje se HGI i ja borimo sve ove godine - naglasio Vuksanović.

Rekao je i da su mu u svijesti svi oni slobodoumni ljudi koji su devedesetih godina digli glas protiv agresije na Hrvatsku i klicali “oprosti nam Dubrovniče”.

- Moja ostavka je i dug prema tim hrabrim Crnogorkama i Crnogorcima, kao i prema svim građanima koji su sanjali slobodnu i samostalnu, građansku i demokratsku Crnu Goru u Evropskoj uniji i NATO-u - poručio je Vuksanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.