open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Burna sjednica intervenisala i policija: Divanović novi predsjednik Općine Budva, uhapšeno pet odbornika
Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Divanović izabran je danas za predsjednika Općine Budva. 
27.06.2020. u 19:00
get url
text
Nikola Divanović, predsjednik Općine Budva

On je izabran glasovima 17 odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

- Radiće svi oni koji žele da rade i imaju korektan odnos prema svojim obavezama. Mene niko ne može da posvađa sa mojim Budvanima, najmanje neki politički lideri koji su to pokušavali. Ja sam Budvanin, član autohtone budvanske porodice i to će tako ostati. Ne treba niko od mene da brani Budvu - kazao je Nikola Divanović.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Divanović tvrdi da je on legitimni predsjednik Općine Budva, jer je za njega glasala skupštinska većina. Poručuje da će od ponedjeljka početi da radi na rješavanju problema, obećavajući da neće biti revanšizma, te da svako ko želi da radi ima mjesta u njegovom timu, javljaju Vijesti.me.

{$galerijaFotografija}

Divanovićevom izboru prethodila je burna sjednica lokalnog parlamenta tokom koje je privatno osiguranje u nekoliko navrata razdvajalo odbornike opozicije i vlasti. Pet opozicionih odbornika privedeno je u stanicu policije zbog napada na kolege. Oni su fizički nasrtali na odbornike vlasti i koristili biber sprej, a zabilježeni su i sukobi sa pripadnicima privatnog osiguranja.

Novinari nisu mogli da prisustvuju sjednici Skupštine Općine Budva, dok je dva puta prekidana kako bi se sala provjetrila od biber spreja.

Navodi da nema mjesta za slavlje ili euforiju.

- Nemam vremena da slavimo nikakve pobjede, ne doživljavamo to na takav način, prosto treba dati budvi šansi. Budva je u stečaju, Budva ne radi tri i po godine i to je ono sa čime se moramo uhvatiti u koštac, a to se može postići samo danonoćnim vriijendim radom, sa dobrim timom. Obećavam da će vrata moga kabineta biti otvorenan za sve Budvane, ljude koji imaju dobre namjere, dobre projekte - naglasio je Divanović.

On je kazao da će mu priroritet biti saniranje posljedica pandemije, kao i unapređenje društvene zajednice, smanjenju podjela i prevazilažnju krize. Upitan zbog čega je sjednica zatvorili za javnost, Divanović je kazao da su ispoštivali zakonske propise i mjere NKT-a

- Sala nije imala dovoljno kapaciteta da tamo budu smješteni novinari, a kao kompenzaciju napravljennje službeni video zapis i on će distribuiran medijima - kazao je on.

Kada je riječ o tome ko će činiti njegov tim, ko su novi sekretari sekretarijata, Divanović je kazao da će od ponedjeljka raditi na stvaranju novog tima.

- Nećemo se voditi uskopartijskim interesima, u našoj politici neće biti otpuštanja ljudi koji su po konkursu zaposleni - kazao je Divanović.

To što je druga strana najavila da će doći na posao u ponedjeljak, Divanović je kazao da se zna ko je politička većina u Budvi, a od danas se zna ko je predsjednik Opštine i ko je predsjdnica Skupštine opštine.

Nikola Divanović, predsjednik Općine Budva, 27.06.2020
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.