Kako nezvanično saznajemo, u oba slučaja oštećena je ista osoba, a radi se o Rasimu B. (34).

Njega je, prema prijavi, u ulici za Beglukom, oko 17.20 sati napala zasad zvanično nepoznata osoba.

Tom prilikom je, kako saznajemo, ispaljen jedan metak, a iz MUP-a KS jutros je potvrđeno da nije bilo povrijeđenih niti materijalne štete.

- Uviđajna ekipa MUP-a KS obavila je uviđaj i radi se na rasvjetljavanju događaja, kao i identifikaciji i pronalasku počinioca krivičnog djela izazivanje opće opasnosti - kažu iz policije.

Samo deset minuta kasnije, policiji u Starom Gradu je prijavljeno da je na adresi Bostarići 7 došlo do požara na kući vlasništvo B. B., a koju kako saznajemo, koristi ranije napadnuti Rasim B.

Požar su lokalizirali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS, a povrijeđenih također nije bilo, dok je na objektu pričinjena materijalna šteta.

- Obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio da se lice mjesta osigura do jutarnjih sati, te će se obaviti uviđaj u prisutvu vještaka protivpožarne struke - kazali su u policiji.

Kasnije iste večeri još jedan požar je prijavljen na području ove općine, a kako je potvrđeno iz MUP-a KS, u Tandarevoj ulici na broju 22, oko 22 sata gorio je parkirani automobil "alfa romeo", vlasništvo A. M. iz Sarajeva.

Uzrok izbijanja požara također će biti poznat nakon što policija i vještak PPZ-a obave uviđaj.