open-navfaktor-logo
search
Golman Zmajeva
Burić u svom stilu: Ko nas je kleo, nije sjedio besposlen!
Rukometaši Bosne i Hercegovine, njih svega 11, pokazalo je večeras veliko srce u duelu s favorizovanom Njemačkom, koja bi epitet favorita sasvim sigurno imala i da su Zmajevi bili u kompletnom sastavu, a ne u ovom desetkovanom koronavirusom.
Nedim Pobrić
05.11.2020. u 18:12
get url
text

Ipak, Nijemci su se morali dobro namučiti na terenu dvorane u Dusseldorfu da bi zabilježili prvu pobjedu na startu kvalifikacija za EURO 2022. godine. Na kraju su slavili sa 25:21.

VEZANI TEKST - Pokazali veliko srce: Rukometni Zmajevi namučili favorizovanu Njemačku

Ovaj poraz nas ne smije boljeti, no da nismo miljenici sreće pokazuje i povreda Ivana Karačića, bez kojeg smo ostali početkom drugog poluvremena.

Benjamin Burić je i večeras skinuo nekoliko zice i pokazao zašto je jedan od najboljih rukometnih golmana na svijetu, a nakon utakmice zanimljiv komentar ostavio je na Facebooku.

- Je li moguće da na sve pehove, koji su nas zadesili, dozivimo jos jedan i da nam se Karaćić povrijedi?! - pita se Burić, te kontatuje:

- Ko nas je kleo, nije besposlen sjedio!

Potvrdio je Burić ono što je svima u domovini večeras bilo jasno i okom itekako vidljivo.

- Dali smo sve od sebe, borili se, bacali na glavu, branili se, napadali, ali jednostavno se nije moglo bolje od poraza! Ponosan sam na ove momke, ponosan na sve i koji su bili na terenu i sve one koji se kući bore protiv virusa! Ozdravite nam sto prije... Svi zajedno smo porodica, svi zajedno smo Bosna i Hercegovina, prkosna! Idemo jos hrabrije u nedjelju! - poručio je Burić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.