open-navfaktor-logo
search
Golman BiH
Burić ogročen: EHF je još jednom sramotno odlučio
U nedavnom razgovoru za Faktor prvi golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić kazao je kako EHF već odavno ne smatra ozbiljno, te da su pojedini potezi Evropske rukometne federacije smiješni.
03.11.2020. u 21:27
get url
text

VEZANI TEKST - Koronavirus "odabrao" sastav BiH za duel s Njemačkom, Šuman u Dusseldorf vodi 11 igrača

Ono što je nedavno rekao u razgovoru za naš portal potvrdio je i večeras, nakon što je postalo jasno da će naša najbolja rukometna selekcija u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2022 nastupiti sa svega 11 igrača, i to nakon što u EHF nisu željeli odgoditi prva dva meča kvalifikacija protiv Njemačke i Austrije.

- Mislim da je EHF još jednom sramotno odlučio da igramo utakmicu protiv Njemačke. Igramo s ukupno 11 igrača, ali oni su odlučili da je to dovoljno. Deset igrača i ja jedini golman. Nisam čuo da se to prije desilo u rukometu - kazao je Burić, te dodao:

- To je još jedna nepravda u koja se desila na našu štetu. Nadam se da će proraditi naš inat. Koliko god nas gazili, izaći ćemo još jači. Borit ćemo se do zadnjeg trenutka, odigrati najbolje što možemo da ne osramotimo ovaj grb. Dat ćemo 300 posto, nije bino ko igra. Dat ćemo sve od sebe za Bosnu i Hercegovinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.