open-navfaktor-logo
search
Fenomenalni golman
Burić: Došlo je do zasićenja između igrača i Šumana, treba nam čvrsta ruka
Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić komentirao je izbor novog selektora Zmajeva.
26.02.2021. u 11:02
get url
text

Dugogodišnjeg šefa bh. tima Bilala Šumana zamijenio je hrvatski stručnjak Ivica Obrvan.

- Došlo je do malo do zasićenja između igrača i Bilala (Šuman op.a.), tako da je Upravni odbor RSBiH morao da djeluje i da izabere novog selektora. Po meni dobar izbor, trebamo čvrstu ruku na klupi reprezentacije. Nisam imao priliku da radim s njim, ali koliko sam čuo on je stara garda, čvrsta ruka, možda će nam to pomoći u budućnosti. Dolazi na trenutno najgoru utakmicu za nas, to je Austrija koju moramo pobijediti. Možda će taj blic koji su htjeli da izazovu iz Saveza biti i uspješan. Želim mu sreću i što više pobjeda - rekao je Burić.

VEZANI TEKST - Ivica Obrvan, novi selektor Zmajeva: Burić i Panić vođe reprezentacije u budućnosti

On brani u sjajnoj formi. U četvrtak je njegov Flensburg u Ligi prvaka pobijedio PSG rezultatom 28:27, a Burić je imao fantastičnih 16 odbrana.

- Imamo dobru ekipu, cilj je da idemo što dalje u Ligi prvaka i Bundesligi. Na oba fronta stojimo dobro - veli sjajni čuvar mreže, koji je u izboru Handball-planet portala proglašen drugim najboljim golmanom svijeta.

- Iskreno, mnogo mi znači što sam bio odmah iza Niklasa Landina. Ponosan sam i to mi je veliki podstrek za budućnost.

Burić je konstatovao da je zadovoljan sezonom, svojim ličnim učinkom, a da su odlučujući mjeseci za Flensburg maj i juni, odnosno finiš sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.