Proteklog vikenda policijski službenici u Hercegovačko-neretvanskom kantonu imali su pune ruke posla.

Policijskoj upravi (PU) Mostar u subotu se obratio N. H.(1951) iz Mostara i prijavio da mu je tokom noći ukradeno vozilo "peugeot 307“, koje se nalazilo parkirano u Ulici Gojka Vukovića. Odmah je raspisana operativna potraga i nakon kraćeg vremena vozilo je pronađeno u pograničnom području Republike Hrvatske kod Metkovića, a njim su upravljali imigranti, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

U noći sa subote na nedjelju, oko 00:55 sati u PU Čapljina obratio se M. B. (1975) iz Trebižata i prijavio da je na benzinskoj pumpi "Rebac Benz" u Trebižatu izvršena oružana pljačka. Prema njegovoj izjavi, dok je radio u prostorije navedene pumpe ušlo je nepoznato lice s kacigom na glavi i uz prijetnju vatrenim oružjem od njega zatražilo novac. Nakon što mu je predao novac, pljačkaš se na skuteru udaljio s mjesta događaja. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu.

Iste noći oko četiri sata ujutro u Gabeli se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao A. J.(1992) iz Gabela Polja. A. J. je izgubio kontrolu nad vozilom "VW passat", udario je u stub rasvjete i zadobio povrede od kojih je, na putu do bolnice, preminuo.

U subotu oko 12:30 sati PU Mostar obavijestio je službenik PS Čapljina kako je zaprimio prijavu da je na Gubavici, u zaseouku Trnoluk, nepoznata ženska osoba skočila u čatrnju. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije koji su, u čatrnji s vodom, zatekli beživotno tijelo E.Č.(1953).

U nedjelju u 12:35 sati u mjestu Tasovčići kod Čapljine dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali R. L. (1990) iz Albanije s vozilom "audi", P. K.(1955) iz Čapljine s vozilom "ford" i parkirano vozilo "škoda" s vozačem R. Ž.(1979) iz Tasovčića.

U nesreći su teške povrede zadobili vozač R. L. i njegov putnik V. C. T.(2015), vozač parkiranog vozila R. Ž. i njegova kćerka A. Ž. (2006). Navedene osobe su nakon pružene pomoći u Domu zdravlja Čapljina upućene na CUM Mostar, stoji u saopćenju MUP-a.