open-navfaktor-logo
search
Bivši član SBB-a
Bunić: Ne znam još gdje ću "preletjeti", možda se i vratim u SDA
Bunić će danas organizirati konferenciju za medije, na kojoj će, kako je kazao u razgovoru za Faktor, reagirati na odluku stranačkih organa
06.11.2019. u 14:32
get url
text

Zastupnici Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) Agan Bunić i Ifeta Kadić od utorka više nisu članovi te stranke. Odluka je to, kako se navodi u saopćenju, organa SBB-a, koja je donesena na zahtjev Radne grupe za provođenje unutarstranačkih izbora SBB-a USK.

U obrazloženju zahtjeva Radne grupe se navodi da Bunić i Kadić više ne mogu biti članovi SBB-a zato što su "u više navrata, grubo prekršili odredbe Statuta SBB-a i Programskih ciljeva, kao i nepoštivanja odluka Predsjedništva SBB-a u smislu provođenja kadrovske politike na području USK".

- Agan Bunić i Ifeta Kadić su samostalno, bez ičije saglasnosti, na pozicije (direktorske, UO/NO, savjetnik premijera USK, komisije i tako dalje) u izvršnoj vlasti USK imenovali više od 40 pojedinaca koji nisu članovi SBB-a. Oni su, također, zloupotrijebili svoje funkcije ispred SBB-a za rođačko-klijentelističko zapošljavanje. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo članova SBB-a i građana USK jer se radi o postupcima koji su već predmet istražnih radnji pravosudno-policijskih organa, a u konačnici sve je to nanijelo veliku štetu SBB-u u USK – navodi se u obrazloženju.

Bunić će danas organizirati konferenciju za medije, na kojoj će, kako je kazao u razgovoru za Faktor, reagirati na odluku stranačkih organa. Zanimalo nas je u kojoj bi političkoj opciji Bunić mogao nastaviti svoju političku karijeru, s obzirom na to da je 2018. godine prešao u SBB iz Stranke demokratske akcije (SDA).

- Ne znam još gdje ću preletjeti, možda se i vratim u SDA – kazao je Bunić u šaljivom tonu.

Kao otvorenu je, tvrdi, ostavio i mogućnost napuštanja politike. Informacije o već dogovorenom prelasku u stranku Narod i pravda, te o navodnim razgovorima koje je na tu temu obavio sa predsjednikom te stranke Elmedinom Konakovićem, je negirao.

- Sa Konakovićem sam se sretao na nekim prijemima, ali nikada nismo razgovarali o tome – tvrdi Bunić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.